REPORT: Šibenik -> AME i HVOB -> delirij ljeta

Onaj tko je u Šibeniku planirao party-aktivni odmor prva dva kolovoška vikenda, bio je na pravom mjestu ovoga ljeta...


Turistički Šibenik doživljava renesansu, a jednim se dijelom pozitivna energija prelila i na aktivne sudionike tamošnje scene - publiku i promotore.

Nitko ne može ostati imun na ovogodišnju zanimljivu ponudu festivala i partyja, krenuvši od lokacije kampa Martinska koja ugošćuje niz različitih događaja do Projecta Vojarne i Collage evenata.


Mnogi će reći da je sve počelo s Terraneom, koji nažalost više nije aktivan, a upravo je Terraneo bio moj posljednji glazbeni događaj u Šibeniku.


Ovoga puta u planu je bio obilazak Nox festivala zbog Red Axesa u Martinskoj te Ame i HVOB live na tvrđavi Sv. Mihovila.



NOX festival - drugi dan


Nažalost, prvog dana Noxa organizatore je zadesila najgora nevera ovoga ljeta u Dalmaciji, te su mnogi nastupi, uključivši moje favorite s line upa, otkazani. 

Iako sam planirao otići jedino na otvaranje Noxa, igrom slučaja završio sam nakratko na Martinskoj iduću večer. 


Očekivao sam nešto više ljudi (odokativno 500-injak), pogotovo što je marketing Ratcat ekipe bio na zavidnom nivou. 

O lokaciji mogu kazati jedino o trasi između Main floora i Taraca stagea koja mi se činila dosta mračna, ali kao ljetni spot za omanji festival - Martinska se pokazala dobrom.


Headlineri, Juan Atkins i Kenny Larkin, nisu my cup of tea, pa stoga se nisam previše osvrtao na glavni stage. Kratko sam poslušao argentinskog DJ-a Santiaga Garciu, ali zbog problema sa soundom (vjerojatno uzrokavanog od nevremena noć prije) -  teško je uopće doživiti glazbu u pravom smislu. 


Pohvaljujem ekipu zaduženu za prijevoz gliserom do kopna, profesionalni i brzi.



HVOB live i AME live

Dobro obljepljeni Šibenik plakatima odavao je dojam da se Collageov event w/ AME live & HVOB live ne smije propustiti. Promocija je vrhunski odrađena.

Tvrđava Sv. Mihovila je odlična lokacija za ljetne događaje. Pozornica na vrhu starog grada kulisa je samo takva, koja zbog visokih zidina nema toliko problema sa bukom izvan iste.


Noć je bila jako vruća, a večer su dodatno zagrijali HVOB i AME pred skoro punom tvrđavom.




HVOB-u je pripao uvodni live, koji je vrlo brzo uhvatio bilo publike. Kombinacijom emotivnijih baladica i groovy techna podsjetit će na Moderat ili na momente na GusGus, te pojavom na stageu koji odiše dobrom energijom, predstaviti karizmu koja ih može daleko dogurati u svijetu elektronskih live izvođača. 


Simpatična Anna Muller ima finu dreamy boju glasu, iako zvuči da svaka pjesma ima isti tonalitet. No, to je cijena "sanjivosti". Publika je plesala u deliriju.



Frank Wiedemann je kreativni dio AME dvojca, čiji je rad na sceni možda neopravdano u sjeni DJ-inga drugog člana, Kristiana Beyera. 

HVOB je završio u tvrđem ritmu, što je otežalo zadatak Franku da pokrene publiku u početku. Sklon melodijoznijem i dubljem zvuku, nastup je obilovao raznim elementima, pa se tu moglo čuti i vokala, do psihotičnih, hipnotizirajućih elemenata do tvrđih techno stvari. 

Zbog igranja sa efektima, zvučao je više za clubbing nego za koncert, intenzitet nastupa je postepeno gradio dodavanjem gasa u miksu na prethodne stvari.
Očekivao sam možda više atmosferičniji ugođaj samog livea, ali publika je tražila groove - pa to je i dobila. Svi na kraju zadovoljni.

 


Vidno raspoložena publika, odlično ozvučenje, organizacija na visini zadatka. Event godine zasad.

Comments