Intervju s osnivačima novog istarskog labela Forbidden Dance Records

Možda klupska scena u Istri nije onakva kakvu bi mnogi priželjkivali, no zato postoje zanimljive inicijative koje scenu čine vidljivijom...
 
Jedan od novih interesantnih projekata je Forbidden Dance Records - rovinjski label koji je pred 10-ak dana izbacio prvu ploču, što je bio povod pozivanja Ivana i Marina da kažu koju riječ o labelu.
 
 
Forbidden Dance Records je novi label na sceni. Što ste si zacrtali s pokretanjem novog labela?  
 
Osnivanjem Forbidden Dance Recordsa odlučili smo pokrenuti zajedničku priču, nas dva Rovinježa, u Rovinju. Obojica smo zaljubljenici u glazbu već dugi niz godina. Glazba nas je spojila prije petnaestak godina, o glazbi uvijek razgovaramo kada smo zajedno i nekako se sve vrti oko toga. Kako smo obojica bili involvirani u nekoliko projekata koji su na kraju rezultirali vinyl-labelovima, zaključili smo kako imamo dovoljno znanja da pokrenemo svoju priču - odlučili smo osnovati label. 
 
Iskreno, nismo ništa zacrtali posebno, htjeli bi da stvari oko labela budu opuštene i spontane jer bi nam u protivnom moglo brzo dosaditi. Želimo da Forbidden Dance bude odraz naše vizije plesne elektroničke glazbe, naš ispušni ventil. Želimo ljudima kroz kvalitetan proizvod ponuditi ono što mi smatramo dobrom glazbom.
 
 
Da li ste odabirom imena labela htjeli poručiti kakva izdanja želite izdavati?

Zapravo ne. Kada smo razgovarali i brejnstormali prijedloge imena, razmišljali smo o zajedničkoj poveznici i sjetili se da je Legalize Lambada zadnji projekt na kojemu smo surađivali, pa je ime nekako došlo samo od sebe. 
 
Čim je pao prijedlog, obojica smo se složili, bez prevelike filozofije, htjeli smo se odmah baciti na posao. :) Možemo otkriti da ćemo na svakom izdanju, uz plesne uratke, nastojati štampati i glazbu koja nije isključivo namijenjena plesnom podiju. 
 
 A1 Vick Lavender - Habano
 
Izašlo je prvo izdanje - i to na vinylu - koje potpisuje Vick Lavender. Pod kojim kriterijima birate autore, tj. kako ste došli do Vicka? 
 
Odabirom Vicka Lavendera za naše prvo izdanje htjeli smo ponuditi nešto 'svježe' na našoj label sceni. Jako puno artista koje volimo i želimo potpisati, već su izdani na nekom od labela u regiji, a nije nam opcija da izdajemo nešto što je već viđeno kod nas. Izgubila bi se draž u svemu tome.

Vicka pratimo već koju godinu, a posebno nas je zaintrigirao njegov album "Architect" koji je izašao na Sophisticado Recordsu. Vicka smatramo vrhunskim znalcem i muzičarom, te nam je jako drago što smo ovu priču započeli baš s njim.
 

Kojem zvuku naginjete?
 
Pa, ako pričamo o plesnoj glazbi, možemo reći da smo se zakačili na US-house zadnjih 10-ak godina. Chicago i Detroit su vječna inspiracija. Prvo izdanje dolazi iz Chicaga, drugo nam stiže iz Detroita. Kada već spominjemo naše drugo izdanje, upravo artist koji ga potpisuje je nas'99 godine uvukao u Detroit deep-house zvuk.

Nećemo se bazirati samo na ta dva stila jer smatramo da u svakom žanru postoji kvaliteta. Volimo i disco, boogie, balearic, kao i acidhouse i siroviji "šporki" đir.
 

Planirate li izdavati domaće artiste?

Naravno! Mislimo da naši producenti imaju itekako što za ponuditi i potrudit ćemo se dati svoj obol razvoju lokalne scene. Uvijek je lijepo vidjeti domaćeg producenta na polici vinyl dućana.

Možemo otkriti da ćemo prvu godišnjicu proslaviti uz peti studijski album Ilije Rudmana pod aliasom Dead Horse Gang. Bit će to limitirana serija štampana na 180-gramskom vinylu.
 
 
 
 
U planu imate izdavati ploče, ali i digitalno. Gdje se vaša izdanja mogu kupiti?
 
Da, u planu su i izdanja u digitalnom formatu i bit će dostupna u gotovo svim većim download shopovima, kao i na streaming platformama poput Spotifyja, Deezera itd.
 
 
 B1 Vick Lavender - The Definition
 
 
Za laike, koji bi htjeli osnovati label, možete li ih u par koraka uputiti kako započeti?

Ne vjerujemo da postoji prava formula vođenja labela. Svatko to radi na svoj način, bitno je da pritom uživaš.
 

Obojica ste poznati kao članovi drugih kolektiva (Ivan na Vakumu, Marin na Legalize Lambadi). Jeste li još uvijek aktivni članovi istih?
 
Direktno nismo više, ali surađujemo na drugim poljima. Moramo se zahvaliti Alenu, Borutu i Vedranu na neizmjernoj podršci oko našeg labela i općenito na znanju koje su nesebično dijelili kada je riječ o glazbi. To su ljudi uz kojemo smo odrasli u glazbenom smislu. 

Nažalost, ne živimo u istim gradovima, tako da je s vremenom jednostavno postalo teško naći vremena za zajedničke projekte. Svatko od nas ima neki svoj daily-job i obaveze, ali uvijek je gušt kada se svi zajedno nađemo na nekoj svirci. :)
 

Dolazite iz Rovinja, dugogodišnji ste DJ-i na sceni. Kako vi gledate budućnost klupske scene u "novom normalnom"?

Ne želimo novo normalno, nadamo se kako će se stvari što prije vratiti na 'staro'. :)


 B2 Vick Lavender - Niteflyte (Jessie's Journey) 
 

Comments