FOTO/REPORT: Fantastic Twins live @ Tenzije, Rijeka


U Rijeci je protekle subote održan audio-vizualni micro festival - Tenzije.

Sadržaj koji su Tenzije obuhvatile kroz dnevni program u vidu Zarkoffovog masterclassa na temu masteringa, glavni događaj sa gostovanjem Fantastic Twins live te after u Manualu sa Mimijem i Miom, je za svaku pohvalu organizatorima iz TIPSY-a.

Nažalost, pokazalo se po n-ti put da riječka publika nema sluha za "eksperimentalnija" imena. 50-ak ljudi u publici je mizerna brojka za tako veliki prostor kao što je Export, a da ne pričam kako sam očekivao više od riječke "alternativnije" ekipe da će posjetiti ovako kvalitetan act. Nešto je i u bojazni od korone, a vrlo vjerojatno nešto i u ranijem terminu održavanja (21.00 - 00.00h).

Vratimo se na muziku: odličan warm up di.merkla kojeg sam slušao prvi put. Ako inače svira stilski u ovom điru, a đir je totalno vaticanshadowski/prurientski (veliki sam fan istog): mračno, droneasto, industrijski, onda je dobio novu publiku u meni. Njegov zvuk se totalno dobro uklopio u prostor Exporta.


Fantastic Twins live je osobno najdraže gostovanje u Rijeci zadnjih nekoliko godina. Simpatična Francuskinja, koja već duže vremena živi i stvara u Berlinu (udata za Saschu Funkea). Odlična! Live u trajanju od sat vremena je donio nastup moćne sinth-psihodelije koju je odradila miksajući ih s raznim elementima, ne dopuštajući da ijednom uđe u monotoniju. Nekad vokali oduzmu magiju, njezini su dodana vrijednost na postojeći aranžman -  stvarajući efekt kompletnog live nastupa. Julienne, sjedi 5!

 


 

Treba pohvaliti i VJ projekcije Ivana Marušića Klifa, koje su pasale uz ambijent i muziku.

 

Fotke by Foto Fristacky:










Comments