Rijeka EPK 2020 financira organizatore elektronskih događaja za otvaranje


I vrapci na granama znaju, osim možda random odabranih šetača po metropoli, da iduće godine Rijeka postaje Europska prijestolnica kulture...


Uz irski Galway, Rijeka će u 2020-toj biti centar kulture u EU, ali da bi potvrdila taj status, organizatore očekuje krvav posao da opravdaju tu titulu. 

Program je izašao, koji izgleda da je "puno svega a puno ničega", a konkretnijih modernijih glazbenih događaja praktički nema. 



Meni odličan pravac Ciklus Furioza, koji prethodi EPK, je trebao biti smjer u kojem treba ići, međutim u programu ništa slično. Da li je tome razlog što se neki artisti tek bookiraju i slažu - moguće, ali kad je već program vani, bilo bi ok da je to sve izašlo kad i sve ostalo.

Neki dan sam objavio status, a od Rijeke2o2o se u komentaru dobilo odgovor: "Očekujte neočekivano" Živi bili pa vidjeli...



Danas je izašao javni poziv prema zainteresiranim stranama za financijsko potpomaganje glazbenih programa, među kojima su i oni sa predznakom "elektronski", za službeno otvaranje projekta 01. veljače.


Ovim se pozivom osiguravaju sredstva za popratni program koji će se odvijati 1.2.2020. kroz dan u periodu od 9 -18 sati (popodnevni program) i od 21 sat na dalje (večernji program), osim u slučaju više sile kad se službeno otvaranje odgađa za 24 h. 

Sredstva su namijenjena isključivo za neposrednu realizaciju događanja koja se održavaju 1. veljače 2020. godini i to za financiranje troškova kao što su: 
 – najam tehničku opreme 
 – najam prostora za održavanje događaja, 
 – troškove izvođača (troškovi smještaja, putni troškovi, honorari temeljem ugovora i slično), 
 – najam prijevoznih sredstava u svrhu prijevoza vezanog uz organizaciju događanja, 
 – troškove promocije događanja i izrade promo-materijala, – usluge zaštitarske službe, 
 – drugi troškovi neposredni za organizaciju događanja.

Neprihvatljivi troškovi: 
 – novčane kazne, financijske kazne i parnični troškovi; 
 – koji se odnose na dugove, otplate dugova i kamate; 
 – koji se odnose na pokrivanje gubitaka ili potencijalnih budućih obaveza; 
 – koji su prekomjerni ili nerazboriti.

Više - >OVDJE.

Comments