ELECTOR: Novinarski žiri predlaže nominacije za novo izdanje nezavisne nagrade elektroničke glazbe


Najavljeno je treće izdanje Electora, nezavisne glazbene novinarske nagrade koja će se održati 3. veljače 2024. Tvornici kulture.

Da bi do toga došlo, pred novinarski žiri od 30 novinara koji prate elektroničku glazbu), među kojim je i moja malenkost, je zadatak da odabere nominirane iz 9 kategorija. Album/kompilacija godine, Remiks godine, New (S)Elector odnosno debitant godine, Event godine, Techno singl godine, House singl godine, Bass singl godine, Electronica singl/EP godine i te nagrada DJ-a godine, kojega će odabrati publika online glasanjem nakon što žiri odabere nominirane.

Prvi krug, u kojem žiri predlaže nominacije, traje od 11. - 18. prosinca, dok drugi krug glasanja traje od 21. - 29. prosinca. 8. siječnja 2024. bit će poznati svi nominirani iz navedenih 9 kategorija, čije ćemo laureate saznati početkom veljače u Tvornici.

Na službenoj stranici Nagrade Elector žiri se može poslušiti Skenerom da presluša domaća izdanja koja su im možda promakli u tekućoj godini. Također se moli dionike scene da pogledaju Skener te ako smatraju da nedostaju neka izdanja, pošalju iste na mail info@nagradaelector.hr. Prijave trebaju sadržavati navesti kategoriju, naziv i link (za izdanja još i ime autora, naslov i datum objave), javljaju iz Electora.

Comments